Autólakk lepattogzás javítása

Gyakori probléma hibás vagy nagyon régi fényezés esetén, hogy a lakk réteg nagy darabokban felválik a felületről. Sajnos ezt a problémát megfelelő minőségben csak egy teljes újrafényezéssel lehet megoldani, de egy régi autónál ez akár a gépkocsi árának többszöröse is lehet.

Mit tehetünk otthon az ilyen lakksérülésekkel

Ha szeretnénk, hogy jobban nézzen ki a felület, de nem éri meg autófényezőhöz vinni a gépet, akkor házilag is javíthatunk rajta egy kicsit. (Ismételten fontos megjegyezni, hogy ezt a típusú hiba tökéletesen csak teljes újrafényezéssel javítható, ezért ha profi végeredményt akarunk, akkor vigyük szakemberhez az autót.)

Autólakk Javítása házilag

Amint eltávolítottunk minden olyan lakkrészt, ami nem stabil, jöhet a zsírtalanítás. Ehhez szükségünk lesz szilikonlemosóra (Fontos, hogy ne hígítót használjon, mert az fel fogja oldani a bázis festéket is!) Amint áttöröltük a felületet csiszoljuk meg vizes! p1200 – p1500-as papírral . Erre azért van szükség, hogy a megszáradt bázisra rá tudjon tapadni a lakk. Ezt követően ismét töröljük át a felületet szilikonlemosóval. Ahhoz hogy minden port eltávolítsunk használhatunk egy úgynevezett “mézes kendőt”, ami arra lett kitalálva, hogy az összes maradék port és szennyeződést eltávolítsa festés előtt. Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet a lakkozás.

Milyen lakkot válasszunk?

Ma már spray formában is kapható 2-komponensű lakk, amivel nagyon kemény és ellenálló felületet hozhatunk létre. Ezeket jellemzően 5-10 E Ft közötti áron vehetjük meg és az aktiválást követően a teljes flakont fel kell használnunk. Amennyiben olcsóbb megoldást keresünk, akkor egy jobb minőségű 1-komponensű lakkot kell keresni. Tudni kell azonban, hogy az 1-komponensű lakkok néhány év alatt elfáradnak majd az állandó napsütés és időjárási körülmények következtében.

Az anyagokat a CarColor autófesték webshopban szerezhetjük be: www.carcolor.hu/shop

Jó munkát kívánok!