alvázvédő autókra

Lehet régi vagy újabb autód, mindannyian egyetértünk abban, hogy a járművek karbantartásának egyik legfontosabb része a korrózióvédelem ezen belül is az alvázvédelem. Nem  is gondolunk bele, de a gépkocsi legjobban igénybe vett és a zord időjárási körülményeknek leginkább kitett része az alváza, amit fokozottan védenünk kell a nedvesség behatolása ellen. A tél közeledtével még inkább fontos ellenőrizni, hogy minden rendben van-e, mivel az utak csúszásmentesítésére használt sók felpörgetik a korrózió folyamatát.

Az itthoni időjárást figyelembe véve nem érdemes az alvázvédelmet elhanyagolni, mert alvázvédő anyagokkal megelőzhető a megállíthatatlan rozsda kialakulása. A különböző anyagok használata megakadályozza a korróziót, így segít csökkenteni a karbantartási költségeket és elkerülni a drága alkatrészek idő előtti cseréjét.

 

Hogyan használd az alvázvédő termékeket

Először is keress egy megbízható, nagy múlttal rendelkező üzletet, ahol az ilyen termékek széles kínálatából választhatod ki a neked megfelelő minőségű, összetételű és árú alvázvédő anyagot. Magyarország egyik legnagyobb és legrégebbi ilyen üzlete a CarColor Kft, ahol az autófényezés, autóápolás és karbantartás minden létező termékét megtalálod. Ha nincs időd ellátogatni az üzletbe, akkor ajánlom figyelmedbe a carcolor.hu webáruházat, ahol házhoz szállítással is megrendelheted a kívánt terméket. Ha nem vagy biztos benne, hogy milyen terméket hogyan kell használni vagy melyik lenne a neked megfelelő, akkor profi munkatársak 30 év tapasztalattal segítenek és válaszolnak a kérdésedre.

Ha sikerült kiválasztani a megfelelő alvázvédő anyagot, akkor már csak a felvitelét kell megoldanunk. Ezt bízhatjuk szakemberre, de megfelelő hely és némi kalandvágy esetén mi is el tudjuk végezni, és nem is nehéz!

Ha ecsettel szeretnéd felvinni az alvázvédőt, akkor a legjobb választás az  Impa 1258 Antirambo ami viaszos, bitumen alapú védő- és rozsdagátló bevonat, amely a kőfelverődések ellen is kiváló. Ezt akár régebbi bevonatra is felvihetjük, hogy még jobb védelmet biztosítsunk az autó alvázának. Kiemelt rozsdavédelmet eredményez a gumiszerű bevonat segítségével, amin a kövek sem tudnak áthatolni. Ráadásul zajcsillapító hatásának köszönhetően halkabb is lesz az autónk. Az úgynevezett “rücsik” olyan üregvédő anyagok, amelyek magas ellenállóképességüknek köszönhetően ellenállnak az ütéseknek, karcolásoknak egyaránt. Míg az ecsetelhető anyagokat mi ia felkenhetjük, addig ezeket a termékeket speciális szórópisztollyal kell felfújni, ezért érdemes szakemberre bízni az alkalmazást.

Autónk utólagos alvázvédelmével hosszú évekkel hosszabbíthatjuk meg a futási idejét és rengeteg későbbi kiadástól óvhatjuk meg magunkat, ezért érdemes kiemelt figyelmet fordítani a korrózió megelőzésére.