You cannot copy content of this page

Karcolás és Kőfelverődés javítása Otthon – Házilag 5 lépésben

Karcolások és kőfelverődések javítása 5 lépésben gyári autó fényezés javító stift használatával.

Gyakran előfordul, hogy autónk fényezése akaratlanul is megsérül. Elég egy figyelmetlen parkolás, egy ajtó rányitás és máris megvan a baj. Nem beszélve a kavics és kőfelverődések okozta hibákról, amik nagyon könnyen elcsúnyítják a fényezést. Hogy ne legyen nagyobb baj és elkerüljük a rozsdásodást, akkor érdemes mielőbb kijavítani a hibát. De mivel javítsuk a kőfelverődést és karcolásokat otthon?

Megoldás: Színre állított autó fényezés Javító Stift

Minden házi javító stifthez gyári színkód alapján kevert festéket készítünk az ország egyik legtapasztaltabb szakemberei segítségével, akik 1991-től az autófényező szakma élvonalában vannak.

 

Ha megsérül az autó fényezés, azt mihamarabb javítani kell!

Nem csak az esztétikai hiba jelent gondot, hiszen egy apró kőfelverődés egy néhány milliméteres karcolás szinte alig látható, legalább is eleinte. Jobb,  ha tisztában vagyunk vele: Ha egy kőfelverődés vagy karcolás miatt megsérült fényezéssel nem foglalkozunk, akkor néhány hónap elteltével rozsdásodni fog és az 1-2 milliméteres hiba centiméteressé, majd tenyérnyi rozsdafolttá válik. Ekkor már nem lesz lehetőségünk egy olcsó színrekevert fényezés javító stifttel kijavítani a hibát, mert biztosan autófényező szakember segítsége lesz szükségünk. Egy ilyen művelet a mai (2021) árak mellett elemenként 40 – 100 Ezer forintos költség.

Mutatjuk, hogy javítsd otthon a karcolást és kőfelverődés okozta fényezési hibát 5 lépésben!

Ha a sérülés mérete nem nagyobb egy 5 Forintos érménél, a legjobb megoldás a Fényezés javító stift!

1. lépés – Tisztítsd meg a felületet!

Minden javításnál elengedhetetlen a tiszta munkafelület és ez hatványozottan igaz ha az autónk fényezését szeretnénk kijavítani. Keressünk egy jó helyet az autónak, ahol megfelelőek a fényviszonyok és a szél sem fújja a port a friss festékbe, erre egy garázs éppen megfelelő, de ha nem áll rendelkezésre, akkor egy szélmentes napot válasszunk a javításra. Ha minden körülmény adott, akkor először is mossuk le az autót és távolítsunk el minden szennyeződést a felületről. Töröljük szárazra egy puha mikroszálas kendővel vagy hasonló minőségű anyaggal.

2. lépés – A festék ellensége a ZSÍR – Számolj le vele!

Ha lemostuk az autót, akkor jó eséllyel eltávolítottuk a por és sár maradványokat a fényezésről, viszont láthatatlan ellenségünk még mindig a felületen várja, hogy kiszúrjon velünk: a ZSÍR és Szilikon származékok, amelyek tönkreteszik a festék tapadását. Szerencsére erre is van megoldás, mégpedig a Szilikon lemosó nevű anyag, ami végleg leszámol a láthatatlan felületi szennyeződésekkel. Ezzel az anyaggal töröljük át a felületet, de ha épp nincs belőle otthon, akkor tiszta alkohol is megfelel erre a feladatra. Vigyázz, mert ezek az anyagok fokozottan tűzveszélyesek, ne dohányozz közben!

3. lépés – Végre festünk! Készítsük elő a javító stiftet.

A színrekevert javító stift csomagban kaptunk egy fém dobozt tele festékkel, amit használat előtt jól fel kell keverni. Mivel a dobozban az autó élettartamára elegendő festéket kapunk, ezért csak egy kisebb mennyiséget töltsünk át a javítóstiftbe.

4. lépés – Ne ess neki azonnal a fényezésnek – Gyakorolj!

Mielőtt nekikezdenénk az autó fényezésének javításába vegyünk elő egy tiszta papírt és húzzunk rajta néhány csíkot az ecset segítségével. Ne hagyjuk ki ezt a lépést, mert így megismerhetjük az ecset használatát és a festett papírt az autó fényezés mellé tartva ellenőrizhetjük a szín egyezését.

5. lépés – Végre festhetünk – Óvatosan!

Ha megtisztítottuk a felületet, begyakoroltuk javító stift használatát és még a szín is megfelelő, akkor jöhet a fényezési hibák eltüntetése. Az ecset segítségével vékonyan vigyük fel a felületre az autófestéket és próbáljunk minél pontosabbak lenni. Ha eleinte nem megy, akkor sem kell pánikba esni! Ha túlmegyünk a hibán, nem lesz szép a javítás vagy bármi okból elrontottuk, akkor egy univerzális hígítóval (ne nitró hígítót használj!) óvatosan töröljük le a felületet. Fontos, hogy a hígítót teljesen töröljük le a felületről és ezt követően szilikonlemosóval tisztítsuk le. Ha megint tiszta a felület, akkor előröl kezdhetjük a festést. Ez mindaddig folytassuk, míg az összes hibát kijavítottuk.

6. lépés – Várjuk meg a száradást – Ne mossuk le!

Tudom, 5 lépésről volt szó, de itt csak várni kell. 🙂
Ha sikeresen eltüntettük a kőfelverődéseket és karcolásokat, akkor nincs más dolgunk, mint megvárni az autófesték teljes száradását. Ez hozzávetőleg 1-2 hét, ezért eddig ne mossuk le az autót. Ha megszáradt, akkor magasnyomású mosó sem fogja lehozni a felületről, úgyhogy nyugodtan használhatjuk. (persze ne a fémet is átlyukasztó fokozaton) ?

A profi anyagokat és tanácsokat a  CarColor Kft.-től kaptuk – CarColor.hu – A fényezés itt kezdődik ?

By | 2021-04-29T14:15:34+00:00 március 31st, 2021|Autó javító festék, Fényezés javító stift| Karcolás és Kőfelverődés javítása Otthon – Házilag 5 lépésben bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

About the Author:

error: Content is protected !!