fényezés javító stift

Karcolások és kőfelverődések javítása 5 lépésben gyári autó fényezés javító stift használatával.

Gyakran előfordul, hogy autónk fényezése akaratlanul is megsérül. Elég egy figyelmetlen parkolás, egy ajtó rányitás és máris megvan a baj. Nem beszélve a kavics és kőfelverődések okozta hibákról, amik nagyon könnyen elcsúnyítják a fényezést. Hogy ne legyen nagyobb baj és elkerüljük a rozsdásodást, akkor érdemes mielőbb kijavítani a hibát. De mivel javítsuk a kőfelverődést és karcolásokat otthon?

Megoldás: Színre állított autó fényezés Javító Stift

Minden házi javító stifthez gyári színkód alapján kevert festéket készítünk az ország egyik legtapasztaltabb szakemberei segítségével, akik 1991-től az autófényező szakma élvonalában vannak.

 

Ha megsérül az autó fényezés, azt mihamarabb javítani kell!

Nem csak az esztétikai hiba jelent gondot, hiszen egy apró kőfelverődés egy néhány milliméteres karcolás szinte alig látható, legalább is eleinte. Jobb,  ha tisztában vagyunk vele: Ha egy kőfelverődés vagy karcolás miatt megsérült fényezéssel nem foglalkozunk, akkor néhány hónap elteltével rozsdásodni fog és az 1-2 milliméteres hiba centiméteressé, majd tenyérnyi rozsdafolttá válik. Ekkor már nem lesz lehetőségünk egy olcsó színrekevert fényezés javító stifttel kijavítani a hibát, mert biztosan autófényező szakember segítsége lesz szükségünk. Egy ilyen művelet a mai (2021) árak mellett elemenként 40 – 100 Ezer forintos költség.

Mutatjuk, hogy javítsd otthon a karcolást és kőfelverődés okozta fényezési hibát 5 lépésben!

Ha a sérülés mérete nem nagyobb egy 5 Forintos érménél, a legjobb megoldás a Fényezés javító stift!

Javító stift
Javító stift

 

Használati Útmutató: Profi Javítás Javító Stifftel

 

1. lépés – Alapos Tisztítás a Siker Kulcsa

Minden autójavítás alapja a tiszta munkafelület. Válassz megfelelő helyet, ahol optimálisak a fényviszonyok, és a szél nem hozza be a port a friss festékbe. Egy garázs ideális lenne, de szélmentes napon is dolgozhatsz. Mosd le az autót, távolítsd el a szennyeződéseket, majd szárítsd meg egy puha mikroszálas kendővel.

 

2. lépés – Zsír és Szilikon Elleni Hadjárat

A lemosott autó még mindig rejtett veszélyt jelenthet a zsír és szilikon szennyeződések miatt. Használj Szilikon lemosót vagy tiszta alkoholt, hogy véglegesen megszabadulj ezektől az ellenségektől. Vigyázz, mert ezek a vegyszerek tűzveszélyesek lehetnek, tehát a munka közben ne dohányozz!

 

3. lépés – Készítsük El a Javító Stiftet

A színrekevert javító stift egy fém dobozban érkezik, tele festékkel. Javasolt alaposan felkeverni, majd az autó élettartamára elegendő festéket csak részben töltsd át a javítóstiftbe.

 

4. lépés – Gyakorlat teszi a Mestert

Ne rohanj a fényezéshez! Vegyél elő egy tiszta papírt és gyakorolj néhány ecsetvonást. Ismerd meg az ecset használatát, és ellenőrizd a szín egyezését az autód fényezésével.

 

5. lépés – Festés Óvatosan

A tisztított és gyakorolt felületre óvatosan vidd fel az autófestéket az ecsettel. Próbálj precíz lenni, de ne ess pánikba, ha hibázol. Túlmentél a hibán? Használj univerzális hígítót (nem nitró hígítót!), majd szilikonlemosóval tisztítsd meg a felületet. Ismételd meg a folyamatot, amíg minden hibát kijavítasz.

 

6. lépés – Várjuk Meg a Száradást – Ne Mossuk Le!

Bár 5 lépésről volt szó, most csak várnod kell. 🙂 Ha sikeresen kijavítottad a kőfelverődéseket és karcolásokat, hagyd, hogy az autófesték teljesen megszáradjon. Ez általában 1-2 hét, tehát addig ne mossuk le az autót. Ha a festék megszáradt, már használhatod magasnyomású mosóval is.

 

Most, hogy a titkokat ismered, kezdd el saját autódat kijavítani és varázsold újjá az autó fényezését!