Fényezés javítás otthon

Az autó vagy moci legtöbbünk számára érték, egy eszköz, amelyet nemcsak utazásra használunk.

Az otthoni fényezés javítása főleg olyan esetben kézenfekvő, ha nem kell egész elemeket kijavítani, hanem csak apróbb kőfelverődéseket vagy karcolásokat. Ha szeretjük az autónkat, akkor élvezetes munka, amit bátran csináld magad alapon végezhetünk el házilag is.

Az autó vagy motor megérdemli a gondoskodást, hiszen egész évben szolgál minket és ha mi is odafigyelünk az apró részletekre, akkor sokkal tovább leljük majd benne örömünket. A közlekedésben sajnos előfordul, hogy kisebb sérüléseket, karcolásokat szerzünk, még akkor is, ha nem feltétlenül hibázunk. Sajnos tempósabb utazásnál egy eltévedt kavics is komoly sérülést tud okozni, nem beszélve a parkolókban vétlenül szerzett ajtórányitásokról, aminél bosszantóbb dolog nem nagyon van.

Ha megtörtént a baj, akkor érdemes ezt javítani,mielőtt rozsdásodni kezdene a vas.  Nézzük meg, milyen festékek és eszközök szükségesek a “csináld magad” fényezés javításhoz.

Fényezés javítása házilag – Festék keverés színkód alapján

A közúti járművek mindegyike rendelkezik hivatalosan jegyzett színkóddal, aminek beazonosításához egy profi autó színkód kereső weboldalon minden információt megtalálhatsz.  Azért fontos a színkód, mert ez alapján tudják előállítani a jármű színének pontos árnyalatát. Így nem lesz foltos és más színű a javított felület és nem fog elütni az eredeti színtől.

Ha megvan a kód, akkor nem lesz nehéz meghatározni, milyen színű festékre van szükséged. Ha otthon állsz neki a javításnak, akkor figyelj arra, hogy szélvédett helyet keress, ami nem a tűző napon van. Ha nincs garázs, akkor egy nyugodt, szélcsendes napot kell választani az autófestéshez. Először olvasd végig a kapott leírást, majd megtervezve a folyamatot készítsd elő a kapott anyagokat és eszközöket. Mindig tiszta felületre tudjuk a legjobban felhordani a festéket, ezért otthon is fontos, hogy teljesen tiszta és por mentes legyen a festeni kívánt rész.

 

A színrekevert javítófesték teljes mértékben színazonos az eredeti festékkel. Ezt ma már spektrofotométerrel ellenőrzik, és pontosan az általad kért színre kevert festékek viszonylag olcsón kaphatók.

Mennyire tartós a házilag végzett fényezés javítása?

Kiemelkedően tartós megoldás, különösen akkor, ha valódi 2-komponensű javító stiftet választunk és persze az útmutatót is pontosan követjük.

Egy jó tanács: Ne vásárolj kóklerektől. Várd ki türelmesen a száradási időket a maximális eredmény érdekében, így a “csináld magad” fényezés javítása gyerekjáték lesz már első alkalommal is.

Ha érdekel egy pontos útmutató a javításhoz, akkor kattints ide: https://spraytoltes.hu/karcolas-es-kofelverodes-javitasa-otthon-hazilag/